The Appreciative Eye

The Appreciative Eye er et koncept fra malerkunstens verden, hvor man som beskuer af fx et maleri, bevidst leder efter det skønne og værdifulde i stedet for at finde fejl og mangler.  Du danner en kikkert med din ene hånd, sætter den for øjet – og lukker det andet øje. Med kikkerten indrammer du maleriets detaljer med fokus på at finde det sublime; det du godt kan lide, det der gør dig nysgerrig. Man kan også kikke gennem objektivet på et kamera.

The Appreciative Eye

Når du betragter med The Appreciative Eye, udelukker du dine fordomme og undgår, at dine forudfattede meninger stiller sig i vejen for din oplevelse. Automatpiloten bliver slået fra, og du tvinges til at se på maleriet fra et andet ståsted- og respektere det du ser. Ordet respekt betyder at se igen (re=igen og spekt=se).

Synsvinklen er væsentlig forskellig fra det, vi desværre ofte gør, når vi betragter et maleri, nemlig at se efter dets fejl og mangler; det vi ikke forstår; det som er grimt og ubegribeligt.

Nogle gange er det også den negative synsvinkel, der kendetegner tilgangen til opgaveløsninger og samarbejder på en arbejdsplads. Du kan med fordel tage The Appreciative Eye med dig i arbejdslivet; tage kikkerten op for øjet og fokusere på det sublime og det værdifulde i den enkelte arbejdsopgave. I ARTS in BUSINESS arbejder vi netop med, hvordan medarbejderne med inspiration fra kunstneriske metoder kan vælge at ville se tingene på en ny måde. Give arbejdet nyt indhold ved at flytte ståsted fremfor blot at flytte fokus. Måske skal du bare dreje hovedet lidt og ikke nødvendigvis tage store skridt.

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter