At facilitere – eller at lede en videndeling

Efter at have faciliteret mange forskellige processer, er jeg nok gået hen og blevet lidt nørdet. Men jeg havde en spændende oplevelse forleden, som var meget lærerig, der lærte mig en masse om facilitering. Jeg håber, at den også kan inspirere dig.

Jeg deltog på en konference om at afholde interessante møder – hvilke mødedesign giver inspirerende møder, hvilke metoder er gode og hvordan kan disse faciliteres.

At facilitere videndeling

Inspiration og interaktion
Et af de emner, der blev taget op, var, hvordan man kan skabe nærvær blandt deltagerne og på den måde gøre et møde mere interessant og læringen dybere. Konferencen var designet, så det var muligt i to omgange at have en dialog om nærvær med andre deltagere. Jeg valgte at deltage i begge dialoger om nærvær. Det var den forskellige facilitering af disse to dialoger, der var meget lærerig. Dialogerne blev præsenteret således: “Vi giver dig muligheden for at gå i dialog med og udfordre ligesindede og blive klogere undervejs.”

Min læring fra konferencen var, at mødefacilitering både kan skabe og ødelægge alt. Og at det er vigtigt som facilitator af inspirations-, erfarings- og videnudveksling at vælge en metode og en rolle, som lægger op til en åben og ligestillet udveksling. At være åben og uden at dømme. For kun som en inspirerende, nysgerrig og rummelig facilitator, kan man skabe et møde, hvor dialogen folder sig ud, og hvor der kan dannes synergi mellem mødedeltagerne.

Læs mere om min oplevelse.

Ja, det er sådan noget jeg, Lene Bornemann, synes er smadder interessant….

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter