kreativ dialog

Månedens refleksioner for ledere – Forventninger og motivation

Hvilke forventninger har du til dine medarbejdere? Fortæller du dine medarbejdere, hvilke forventninger du har til dem? Hvis ikke, hvordan kan de så vide, hvad de skal gøre for at være gode medarbejdere?

Forandringsledelse

Det gik du glip af ved ikke at komme til forundringsfredag

Vi havde en inspirerende dag… Hvis du gik glip af dagen, kan du læse her, hvilke 5 opgaver, vi anbefaler, at du prioriterer i forandringsarbejdet. 

Først og fremmest gik du glip af alle de nysgerrige, energiske og engagerede mennesker, der var kommet. Og så gik du glip af at hilse på min nyeste samarbejdspartner, Jette Nielsen fra forundringsfabrikken.

Spørg når der er noget du ikke ved

Bliv klogere på, hvad du kan bruge spørgsmål til

Spørgsmål har altid interesseret mig meget: At stille spørgsmål, hvordan de stilles, hvornår de stilles og hvilke der stilles. Hvis det også interesserer dig, vil jeg anbefale dig at høre denne podcast.

Intern kommunikation

På Fiji hilser de altid på hinanden

Da jeg arbejdede i Deloitte, havde vi en mødekultur, hvor de, der til daglig arbejdede på et andet kontor, gik rundt og gav hånden til de andre. De, der arbejdede på samme kontor, hilste ikke på hinanden. Om jeg kunne føle mig overset? Det kan du tro.

kunstneriske processer

Månedens refleksioner for ledere – Dit personlige lederskab

Hvordan har du det med at være leder der, hvor du er? Hvorfor er du blevet leder? Er du blevet leder, fordi du ønsker at fremhæve dig selv og de resultater, du skaber? Er du blevet leder, fordi du gerne vil lede gennem andre? Hvad giver det dig at være leder?

Invitation til forundringsfredag 1. marts 2019, kl. 15-18.

Vi vil inddrage dig i en proces, hvor du får mulighed for at undre dig og blive klogere på, hvilke værktøjer, forundringslederen kan bruge i praksis. Vi skruer op for vores mod, vækker nysgerrigheden og træner opmærksomheden.

Tillidsfuld kaffepause

Månedens refleksioner for ledere – Nærvær, opmærksomhed og autenticitet

Ledelse handler om relationen mellem leder og medarbejder. Hvis du vil have det bedste ud af dine medarbejdere, må du være den bedste udgave af dig selv. Når du er dig selv, er du ægte og autentisk, og så kan du få medarbejdernes følgeskab – frivilligt.

glad eller sur?

Hvad vælger du: at være mest glad uden grund – eller mest sur for en sikkerheds skyld?

Har du valgt om, du vil være mest glad – eller mest sur?

Hvis du ikke har valgt bevidst – så sørger din hjerne for, at du bliver mest sur. Vores hjerne er skabt til at holde os i live. Men den blev skabt i tidernes morgen, da det, vi skulle passe på, var sabeltigre, andre rovdyr og mennesker, vi ikke kendte. Og hjernen er ikke blevet omprogrammeret siden.

Opvarmningsøvelser du kan bruge, før I skal skabe ideer sammen

Du kan bedst skabe fælles fokus og fange deltagernes fulde opmærksomhed med øvelser, der indeholder overraskelse og humor. Øvelser, der kan ryste teamet ud af den sædvanlige måde at tænke på.

Jeg lægger vægt på, at deltagerne får brugt både deres krop og deres hjerne, og at det sker på en tryg måde, hvor ingen bliver hængt ud, og hvor alle får grint.

Hvad kan du lære af kunsten?

Ved at inddrage kunstneriske udtryk i dit faglige arbejde, får du inspiration til at trække en række metaforer ind, der kan være med til, at opgaverne kan ses på en anderledes måde. 

Når viden om en virksomhed bliver formidlet, bliver organisationen ofte omtalt som en maskine eller som en hær. Men hvad sker der, hvis du taler om virksomheden som en hjerne, et edderkoppespind, et landskab eller et jazzband?