Brug dans til at lære og brug dans til at inddrage

Jeg deltog i en 2-dages konference i Dansehallerne i maj, der handlede om dans i skolen og deltagerinddragende kunstprojekter. Det var to spændende og inspirerende dage.  Det er der kommet en 4-minutters video ud af, som du kan se ved at klikke på linket længere nede.

Det, der inspirerede mig mest, var at høre om kunstprojekter fra hele Europa, hvor deltagerne blev inddraget. Ved at høre om disse projekter fik jeg ny inspiration til, hvordan vi i ARTS in BUSINESS kan inddrage vores deltagere i kunstneriske processer endnu mere for at få den oplevelse og inspiration, der giver mulighed for at skabe noget nyt. Og der er ikke noget så energigivende som at møde mennesker, der er optaget af det samme som én selv – selvom vi griber det an på vidt forskellige måder.

Den lille film  (4:02) fra konferencen formidler 3 interessante citater:

Forstå verdenen

 

“Vi forstår verden på nye måder, når vi møder kunsten. Lystfyldte, prøvende, innovative forsøg på virkelig at forandre vores billede af virkeligheden.”

– Efva Lilja, kunstnerisk leder af Dansehallerne

 

  

“Dyb læring finder sted, når man er fysisk, socialt, emotionelt og intellektuelt involveret. Kunst giver bedre end noget andet mulighed for dyb læring.”

– Paul Collard, CE of Creativity, Culture and Education

 

Dans som bevægelse

Og specielt i relation til dans:

“Begyndelsen til alting, ethvert personligt møde, er bevægelse, følelsen af ens krop og tilstedeværelsen.”                           

– Lea Fink, Deutsche Kammerharmonie Bremen

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter