Det, der binder os sammen

3 afdelinger i medicinalfirmaet NN er blevet lagt sammen, og afdelingen har fået en ny leder, der kommer fra en helt 4. afdeling. Alle 80 medarbejdere skal mødes for første gang til en fælles dag. Ønsket for dagen var:

“Vi ønsker at styrke fællesskabet, at lære hinanden at kende og skrive historien om vores fremtid sammen. Vi ønsker en involverende og kreativ proces, der giver os en mulighed for at grine og en mulighed for at arbejde med vores værdier sammen.”

Den kreative proces, der kunne matche dette ønske, omfattede fotos, historiefortælling og produktion af videoer ved hjælp af iPhones.

Første del af forløbet bestod i, at deltagerne delte, hvad de så som det, der binder den nye afdeling sammen. Det foregik med udgangspunkt i et billede, som de havde taget med hjemmefra. Det gav nogle rigtig gode samtaler på kryds og tværs. Her efter blev der sat billedtekster på billederne, og deltagerne skulle finde frem til det, der binder dem sammen.

At arbejde sammen

I anden del af forløbet skulle 9 grupper udvikle en historie sammen. Denne historie blev inspireret af de andre grupper og samlet til én historie, der kunne optages på en video på 1-2 minutter. Vi så 2 af disse film på dagen.

Deltagerne gav udtryk for, at det havde været en god oplevelse med udtalelser som:

“Opgaven var neutral i forhold til vores fagligheder – alle kunne deltage.”
“Vi kunne grine sammen.”
“Vi kunne samarbejde (lidt) udenfor komfortzonen.”
“Det var teamwork på tværs.”
“Kreativitet, åbenhed og lytning. Ja, og…”
“Finde ud af: At sammen kan vi løse alle typer opgaver.”
“Fik set hinanden på “slap line”.”

Med Peter Zeuthen som instruktør og fotograf og mig som facilitator udviklede vi dagen sammen med kunden.

Ring til mig, hvis I også har brug for en workshop der styrker jeres fællesskab. Lene Bornemann tlf.nr. 2240 2180 – så finder vi sammen ud af, hvordan vi kan hjælpe jer med den opgave.

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter