Du kan opnå så meget mere ved at involvere

Fik du i løbet af sommeren nogen ideer til, hvordan du kan forbedre et-eller-andet på dit arbejde? Er der én af ideerne, der involverer en eller flere af dine kollegaer? Og har du tænkt over, hvordan du bedst får dem med på ideen?

Jeg har i sommerferien været meget sammen med mine børnebørn – de er i det, vi voksne kalder trodsalderen. “Skal vi tage i skoven?” spurgte jeg, og standardsvaret var: “NEJ!”. Så kunne jeg i stedet spørge: “Vil I helst i skoven eller til havnen?” Ofte gik de med på præmissen og valgte én af mulighederne, men lige så ofte var svaret: “NEJ!”. Så spurgte jeg: “Hvad har I allermest lyst til, at vi skal gøre i dag?” Og så kom der en lang række forslag: Spise is, spille fodbold, løbe i klitterne, fange krabber osv. Ud fra forslagene kunne jeg så foreslå dagens program. Det kunne vi så sammen rykke lidt rundt på efterhånden, som dagen skred frem, men vi var kommet forbi NEJ’et.

Nu vil jeg ikke påstå, at dine medarbejdere agerer som børn i trodsalderen, men det fik mig til at reflektere over, hvor meget det betyder at blive involveret i planlægningen af det, man selv skal være en del af. Hvor meget motivation, der ligger i denne involvering.

Og det fik mig til at tænke på de utallige situationer, hvor jeg, da jeg var medarbejder, allermest havde lyst til at sige NEJ, når jeg blev påduttet en eller anden “god” idé. Men også de mange situationer, hvor jeg som leder forsøgte at gennemtvinge forandringer – med blandet succes.

 

planlæg gode møder

Du har alt at vinde

Involvér dem, som påvirkes af dine ideer til forandring. Du har alt at vinde. Løsningen bliver bedre, mere realistisk, mere relevant for kunder/borgere og medarbejdere. Og de, der skal få forandringen til at virke, tager ejerskab af processen. 

Det, du (måske) har at tabe, er, at forandringen ikke bliver helt, som du havde tænkt dig den. Men måske bliver den endnu bedre? Og til gengæld er der større sandsynlighed for, at forandringen bliver en succes. 

Ring til mig, Lene Bornemann, på tlf. 2240 2180, når du har brug for en sparringspartner til at planlægge involverende processer – så aftaler vi et uforpligtende møde.

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter