Er frem og tilbage lige langt?

På tværs af sektorer

Jeg har lige været i Tallinn for at holde foredrag på en konference, hvor jeg talte om, hvordan man kan facilitere samarbejde på tværs af sektorer. Det er en udfordring, der findes i alle dele af vores arbejdsmarked og samfund.

Jeg fortalte om, hvordan vi i ARTS in BUSINESS har udviklet en metode, hvor kunstarternes måder at arbejde på bruges som inspiration til at se nye muligheder på arbejdspladser.

Udsyn over Tallinn

Vores måde at arbejde på

Det gør vi på workshops, hvor deltagerne arbejder sammen efter kunstneriske metoder og selv oplever, hvad det vil sige at arbejde indenfor andre/nye rammer. Herefter skaber vi et refleksionsrum, hvor deltagerne bearbejder oplevelsen og inspireres til nye, konkrete tiltag.

På denne måde bliver kunstens evne til at søge nye veje, ændre vores blik på verdenen og åbne for andre måder at tale sammen på en mulighed for at udvikle mennesker, teams og dermed virksomheder.

Ved at bruge kunstens metoder i det daglige arbejde forbedres arbejdsglæden for medarbejderne – de får det sjovere, laver mere af det de er gode til og får mere energi. Så ved at træne sammen i at arbejde kreativt får de et bedre arbejdsliv.

Tilbageblik

Turen til Tallinn fik mig til at tænke tilbage på den gang for otte år siden, da jeg første gang selv oplevede de kunstneriske processer, og jeg har fået styrket min passion for at skabe en solid og brugbar bro mellem de to sektorer: Kunst og erhverv.

Frem og tilbage er ikke altid lige langt! Heldigvis.

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter