Flid, dygtighed og held

Jeg hørte i går Henning Dyremose fortælle om sin karriere. Henning Dyremose har været minister, formand for Konservative, adm. direktør for TeleDanmark, formand for Dansk Industri mm.

Han mente at årsagen til at han havde kunne gå fra det ene job til det næste var, at han havde været flittig, dygtig og heldig. Og at man bliver mere dygtig jo flittigere man er – og mere heldig, jo dygtigere man er.

Sådan ser jeg ikke på det.

flid dygtighed held

Når man er flittig, med at gøre det samme igen og igen, danner man neurale netværk i hjernen, der – grundet gentagelserne – bliver kraftige. Det betyder, at man i større udstrækning vil gøre det samme næste gang, som man gjorde sidste gang. Flid kan altså have den uheldige bivirkning, at man bliver bundet af én måde at tænke og handle på. Og ja, man bliver dygtigere – men primært dygtigere til at gøre det man plejer at gøre.

Hvor bliver nytænkningen så henne af i denne sammenhæng?

Jeg mener vi skal være netop så flittige, så vi skaber den værdi der skal til for at vi opfylder de forpligtelser vi har påtaget os. Og måske tager det 5 minutter – måske tager det 10 timer.

Hvordan ser du på flid? – er du flittig?

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter