Folder du talentet ud??

Jeg har i de seneste år trænet improvisation. Det er sjovt. Det giver energi. Og det er en udfordring for mit behov for at være i kontrol; en egenskab, jeg har trænet og haft brug for i mine 25 år som leder i store virksomheder.

Da jeg så denne inspirerende Ted-talk (15:47) med improvisationsskuespilleren Rebecca Northan, kunne jeg ikke lade være med at grine af hendes åbenbaring: Hun har erfaret, at hun ender med at elske dem, hun spiller improvisationsteater sammen med. Hun har spillet flere end 300 forestillinger, hvor hun hver gang inviterer en mand fra publikum op på scenen, som hun i 90 minutter spiller en improviseret blind-date med.

Improvisationens 4 grundregler

Hun har erfaret, at når man bringer åbenhed, positivitet og empati ind i en relation, så er det basis for relationer, hvor man holder af dem, man er sammen med. Og det ved at overholde improvisationens 4 enkle grundregler:

1. Vær positiv overfor det, der sker.

2. Sig ja og byg videre på de andres idéer.

3. Tål fejl.

4. Inspirér den anden/de andre til at folde sig ud.

Hun fortæller også om sine erfaringer med, at når man er bange, så er man lukket og siger nej, forsøger at bevare kontrollen, isolerer sig og har dermed ringe samarbejdsevner.

Improvisation på arbejdspladsen

Rebecca Northan har, ligesom jeg, erfaret, at improvisationens måde at samarbejde på med fordel også kan trænes og bruges på arbejdspladser. Hun fortæller, at effekten ved improvisationstræning af medarbejdere i virksomheder er, at deltagerne bliver bedre problemløsere, bedre til at samarbejde i deres team, bedre til at tænke kreativt og bedre til at håndtere forandringer.

Jeg oplever, at man i mange virksomheder stadig er bange for om arbejdspladsen overlever, er bange for at miste jobbet og usikker overfor for fremtiden. Når vi træner de improvisatoriske evner, kan vi indlede en ny kultur, hvor der er større mulighed for at overleve med større tryghed, mere kærlighed og større lyst medvirke til positiv udvikling.

”The only way to do great work is to love what you do” – Steve Jobs

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter