Hjerneforsker har fundet lykken

Der var en artikel i Nyhedsavisen, der fangede min interesse. Overskriften var: Hjerneforsker har fundet lykken. Og da der i det sidste afsnit stod: Man kan træne sin højre del af hjernen (som lykken blev henført til) ved at dyrke kunst, musik og kreativitet – steg min interesse endnu mere.

Læs artiklen her i sin fulde længde.

Hel-hjerne
Bag overskriften gemte sig en meget speciel historie om en hjerneforsker, der blev ramt af en blodprop i sin venstre hjernehalvdel. Forskeren hedder Dr. Jill Bolte Taylor, og det tog hende otte år at blive rask igen.

I sit sygdomsforløb oplevede hun – i sit eget hoved – hvilken funktion venstre henholdsvis højre hjernehalvdel besidder. Som et resultat af sin sygdom, besidder hun i dag evnen til at hoppe bevidst mellem de to hjernehalvdele.

Den venstre hjernehalvdel, som er den vi bruger mest i den vestlige kultur, er den del af hjernen, hvor sprog, logik, rationalitet og ego sidder. Disse egenskaber mistede hun, da hun fik blodproppen. Til gengæld blev den højre hjernehalvdel mere dominerende – den der indeholder følelser og sanser. Og det var i denne del af hjernen, at hun identificerede, at lykkefølelsen kommer fra.

Da venstre hjernehalvdel lukkede ned, oplevede hun, at hendes indre dialog også lukkede ned, og hun følte en stor stilhed og lettelse. Til gengæld evnede hun ikke at kommunikere med omverdenen.

Læs hele artiklen fra New York Times.

Og se hendes 18 minutters TED foredrag om sin oplevelse af hjernens funktion “indefra og ud”.

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter