Bliv klogere på, hvad du kan bruge spørgsmål til

Spørgsmål har altid interesseret mig meget: At stille spørgsmål, hvordan de stilles, hvornår de stilles og hvilke der stilles. Hvis det også interesserer dig, vil jeg anbefale dig at høre denne podcast.

Der er to ting i podcasten, jeg især syntes er interessante:

Konfronterende eller nysgerrige spørgsmål

At være bevidst om at stille andre et spørgsmål kan være en konfronterende form for kommunikation. Stil derfor nysgerrige spørgsmål.
Det spørgsmål, der ofte bliver stillet, når noget er gået galt er: Hvorfor er dette gået galt? – Og så lukkes der op for skyld, skam og diskussion af, hvem der har skylden.

Hvis du i stedet spørger: Hvad kan vi lære af denne hændelse? – Så bliver det en afdækning af, hvilke ting der kan gøres for, at det ikke sker igen. Og det er langt mere konstruktivt.

Spørgsmål til dig selv og spørgsmål til andre

Den anden interessante ting er at være bevidst om den forskel, der kan være i spørgsmål, du kan stille dig selv, og spørgsmål du stiller andre.

De spørgsmål, du stiller dig selv, påvirker, hvad du gør i dit liv, mens de spørgsmål du stiller andre, påvirker din relation til dem.

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter