Hvad nu hvis?

Her er endnu en røst, han hedder Steve Blank, og han taler for at søge inspiration på tværs af fag og brancher om alt muligt forskelligt. En stadig strøm af al muligt input er betydningsfuld for kreativiteten og idérigdommen. Se denne video, den tager bare ét minut.

Marketingeksperten Seth Godin taler i denne treminutters video også for nysgerrighed. Han mener, at en del af industrialiseringen medførte, at man producerede en vare – fx en vaskemaskine – og at man fortalte forbrugerne, hvordan de skulle bruge den, men undlod at fortælle om, hvordan den fungerede. “Indmaden” blev en forretningshemmelighed. Og det var begyndelsen til enden for nysgerrigheden – man fik at vide, at man ikke skulle spørge, men bare lytte. Om det er rigtigt, ved jeg ikke, men det er et spændende bud på en forklaring.

nysgerrighed

Hvorfor er det så svært at spørge, når det er så dejligt at blive spurgt?

Hvorfor mon vi holder os tilbage for at spørge, når der er noget, vi ikke kan forstå, eller der er noget, der har fanget vores nysgerrighed? Er det, fordi vi er bange for, at andre skal få det indtryk, at vi er dumme? At vi ikke har tid? At vi ikke har styr på det, vi gør? At vi er langsomme til at lære og forstå noget nyt? Eller at vi helst ikke skal vise for megen interesse for noget for tænk, hvis vi blev taget på ordet. Hvilken forklaring giver efter din mening mest mening?

I have no special talents. I am only passionately curious.”
Albert Einstein


Kan man beholde sin nysgerrighed?

I denne seksminutters video fortæller den engelske designer Michael Wolff om, hvordan han ser på verden med udgangspunkt i nysgerrighed, påskønnelse og fantasi. Og hvordan det åbenlyst er lykkes ham at holde disse muskler trænede. En skøn og livsbekræftende lille film.

Er du nysgerrig? Værdsætter du nysgerrighed? Hos dig selv og/eller hos andre? Skaber nysgerrighed et mere interessant liv? Vil du træne din nysgerrighed? En af metoderne til at træne sin nysgerrighed er at stille åbne spørgsmål og at lytte nysgerrigt til svarene – og til at følge spørgsmålene op med yderligere uddybende spørgsmål. En anden metode er at kaste sig over ukendt stof for at se, om det giver nye idéer.

 

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter