Hvilken værdi skaber kunst for erhverv?

En af de udenlandske forskere, der de seneste år har forsket meget i erhvervslivets brug af kunst, er professor Giovanni Schiuma. Jeg havde den store glæde at møde ham i Milano ved en rundbordsdiskussion om Kunst og Erhverv, som jeg deltog i. Han har udviklet en model, han kalder “Arts Value Matrix”, der beskriver de forskellige former for samarbejde, der findes mellem kunst og erhverv. 

Baggrunden for hans forskning er en lang række interviews med kunstnere og erhvervsfolk, der har gennemført aktiviteter sammen. Hans fokus er på, hvad det er for en værdi, brugen af kunst (kunstprodukter eller kunstneriske processer) har for erhvervslivet. Forskningen er beskrevet i Giovanni Schiumas bog: “The Value of Arts for Business“, Cambridge University Press.

Læs mere om modellen 

Schiuma gør opmærksom på de mange forskellige anvendelser kunst har i erhvervslivet. Fra underholdning til udvikling fra produkt til proces.

I ARTS in BUSINESS arbejder vi med de fleste former – vi er dog mest optaget af læring og udvikling, relationer og transformation. 

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter