Hvordan får vi det gode arbejdsliv?

Jeg læste for nylig i avisen om en hollandsk undersøgelse, der viste, at mennesker med en positiv livsindstilling, mennesker der føler, at livet er fuldt af muligheder, lever 20 % længere end mennesker med en mere pessimistisk indstilling.

Jeg kom til at tænke på et citat, vist nok af Mark Twain: “Jeg har haft en hel del bekymringer i mit liv, men det er kun de færreste, der er blevet til noget.”

Jeg tror på at det at få et godt liv og et godt arbejdsliv er noget, man skal beslutte sig for. Og at gå til tingene på en positiv måde er et valg, man kan foretage for sig selv.

Vores offentlige debat er ofte fokuseret på, hvad der ikke fungerer: hvilke fejl begås der, hvilke uhensigtsmæssigheder opleves der, hvilke urimeligheder ses der, hvilke muligheder mister vi. Det beskrev Frederik Stjernfelt og Søren Ulrik Thomsen indgående i deres bog: ”Kritik af den negative opbyggelighed”.
Det gode arbejdsliv
Igen er det i et citat, jeg har fundet et godt råd til at kunne håndtere dette – i livet og på jobbet: “En, der tænker positivt, afviser ikke at anerkende det negative; han afviser at dvæle ved det.”

Det er ikke nødvendigvis et mål i sig selv at leve længe – men jeg er overbevist om, at det er sjovere og mere udviklende at være positiv og i hvert tilfælde bliver jeg sjovere at være sammen med – ikke mindst for mig selv!

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter