Hvordan taler I sammen – og hvad taler I om?

God kommunikation kan få det gode samarbejde til at blomstre – og ingen eller dårlig kommunikation kan få konflikterne til at gå i hårdknude. Men hvad er god kommunikation?

For mig er god kommunikation bevidst kommunikation. For nogle gange skal der fortælles en historie, andre gange skal der gives en faktuel tilbagemelding.  En måde at blive mere bevidst om sin måde at kommunikere på, er at træne ved hjælp af hjælpemidler.

Jeg vil gerne fortælle om en opgave vi har løst for Dansk Sygeplejeråd, DSR Hovedstaden.

Vi skulle støtte en række sygeplejersker ude på arbejdspladserne i at holde møder med kollegaerne, hvor de sammen skal undersøge, hvordan deres faglighed kan bidrage bedst muligt.

Da møderne både skal være undersøgende og idéskabende, blev der skabt en række dialogkort i form af billeder fra hverdagen taget af sygeplejerskerne selv. Disse dialogkort kan danne grundlag for samtaler, hvor sygeplejerskerne deler viden, lytter aktivt og kan bygge videre på hinandens idéer.

Det der er enestående ved dette projekt er, at billederne er relevante og faglige for dem der bruger dem til at tale sammen om et fagligt emne.  Dialogen forbliver fokuseret ved hjælp af det billede, der kikkes på.

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter