Vaner og forandring – læg-arm  øvelse

Denne øvelse er god som en start på en snak om vaner og forandringer. At man træner et vinder-vinder perspektiv (frem for taber-vinder), vil være en god inspiration til en vej at gå i de fleste forandringsprojekter.

vaner forandringer

Læg-arm øvelse

Der kan deltage mellem 4 og 30 personer. Øvelsen tager 3 – 8 minutter.

Instruktion til facilitatoren: Du giver deltagerne besked om, at vi nu skal lave en lille opvarmningsøvelse, som de måske kender: “Kender I armlægning?” Siger nogen ja, siger du: “fint, find en makker og indtag startsposition”

Når alle er klar, siger du: “Reglerne er, at man får point hver gang en håndryg kommer under vandret. Det gælder om at få så mange point som muligt på 30 sek. Vi starter nu!” Få deltagerne i gang hurtigt – det vil gøre, at nogle af deltagerne vælger at gøre som “man plejer” når man lægger arm: kæmpe mod sin makker, som man oplever som en modstander. Og andre vil vælge at bevæge armene, i samarbejde, så hurtigt som muligt, så de begge får så mange point som muligt.

Efter de 30 sek. spørger du på skift de enkelte par: “Hvor mange point fik I?”

Og nogle vil have få point – og nogle vil have mange.

Ud fra denne oplevelse, vil det være muligt at tale om vaner, om at have en forprogrammeret indstilling til løsning af mange opgaver, at automatisk opfatte den anden som modstander osv.

Det er ikke alle virksomhedskulturer der fremmer vinder-vinder perspektiv. Det kræver træning og perspektivskifte.

kilde

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter