Opvarmningsøvelser du kan bruge, før I skal skabe ideer sammen

Du kan bedst skabe fælles fokus og fange deltagernes fulde opmærksomhed med øvelser, der indeholder overraskelse og humor. Øvelser, der kan ryste teamet ud af den sædvanlige måde at tænke på.

Jeg lægger vægt på, at deltagerne får brugt både deres krop og deres hjerne, og at det sker på en tryg måde, hvor ingen bliver hængt ud, og hvor alle får grint.

Formålet med øvelserne skal være, at deltagerne bliver nærværende, trygge, i godt humør, kreative, engagerede og får lyst til at deltage og bidrage.

Øvelse – goddag!

Fase 1: Alle deltagerne rejser sig og går rundt imellem hinanden. Når du får øjenkontakt med en anden deltager, letter du på hatten eller nejer og siger goddag. Gå videre og hils til højre og venstre.

Fase 2: Gå rundt og hils formelt på de andre deltagere i gruppen. Du skal give hånd og præsentere dig ved fornavn, efternavn og profession. Men både navn og profession skal være opdigtede. Når du hilser på den næste deltager, giver du et nyt navn og en ny profession: God dag! Petrine Olsen, balletdanser. God dag! Jens Tung, jord -og betonarbejder osv.

Øvelse – hør, hvad der bliver sagt!

Alle deltagerne er på gulvet og går rundt blandt hinanden. Når der bliver sagt gå – skal du stå. Når der bliver sagt stå – skal du gå. Varier intervallerne mellem der bliver sagt henholdsvis gå/stå. Bed deltagerne gå lidt hurtigere.

2 del

Introducér hop og klap. Bland de fire aktiviteter. Klap. Hop. Gå (= stå) og stå (= gå).

3 del

Præmisserne ændres. Gå er nu gå, og stå er nu stå. Til gengæld er klap nu hop, og hop er klap.

Spørg til sidst deltagerne, hvad øvelserne gjorde ved dem J

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter