Spørg!

Og så en gentagelse af et velkendt trick, som ikke kan gentages for ofte!

Vil du vide noget, så spørg!

I vores kultur er der ikke kutyme for at stille så mange spørgsmål. Det kan der være mange grunde til. Måske er det bare dovenskaben, der tager overhånd. Selv om vi gerne vil spørge andre, kan det det hurtigt blive stoppet af fx normerne på  arbejdspladsen.

Skægt, at det bliver så svært at spørge, når det er så dejligt at blive spurgt!

Spørg når der er noget du ikke ved

For nylig blev en virksomhed profileret med denne (anden) holdning: Vi driver denne virksomhed på spørgsmål, ikke på svar! – for hvis du bliver ved med at spørge, bliver svarene bedre og bedre.

For at skabe et miljø præget af videndeling og nytænkning, skal der stilles spørgsmål. Der findes dog mange former for spørgsmål. Den form for spørgsmål, der er bedst til at udvikle med, er de åbne og  positive spørgsmål, fx:
• Hvad vil der ske, hvis vi gør det her, i stedet for det der?
• Hvorfor tror du, det her sker?
• Hvilke andre muligheder kan vi overveje?

Gode spørgsmål stimulerer, provokerer, informerer og inspirerer. Spørgsmål hjælper os både med at undervise og at lære.

Spørgsmålet til dig er: Hvad skal til for at du stiller flere spørgsmål ?

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter