Tør du sige ja, og…?

Det mest improviserende, som vi alle foretager os hver dag, er at tale sammen. Vi ved ikke på forhånd, hvad den anden vil sige – og vi skaber det, vi selv siger ud fra det, vi hører.

Hvis vi lægger 4 regler ned over vores samtaler, bliver de anderledes – og de bliver også mere åbne, sjovere og mere tillidsskabende.

Improvisation

De 4 regler er:

  1. Du skal turde gribe det tomme rum, tage ansvar uden at styre og lægge planen fra dig.
  2. Giv slip og lad tingene komme til dig; skærp din opmærksomhed og se de mange muligheder, der ligger i nuet.
  3. Gør de andre gode ved at sætte fokus på det, der kan ske. Slip fokus på dig selv – det smitter, vær ikke klog – men gennemsnitlig.
  4. Ja, og – sig ja til forslag; se på det der sker mellem mennesker. Originalitet opstår i samspil.
Improvisation ja og

Det kan trænes gennem en lang række øvelser, der er udviklet af, blandt andre Viola Spolin, Keith Johnstone og Patricia Ryan Madson.

Har I samtalen og samarbejdet som et centralt element i jeres arbejde, kommer vi meget gerne og giver en smagsprøve på, hvordan I kan styrke jeres kommunikation og samarbejde ved at styrke jeres evne til at improvisere. Ring til mig og aftal en smagsprøve: Lene Bornemann tlf.nr. 2240 2180.

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter