Vanens magt

Mine morgener på badeværelset er præget af ritualer: Jeg gør hver dag det samme i den samme rækkefølge. Det er godt for mig at have disse vaner, da jeg ikke er så frisk om morgenen. Så er jeg sikker på, at jeg f.eks. husker at få vasket hår og børstet tænder. Om morgenen tillader jeg mig selv at køre på automatpiloten.

Udfordringen er at slå automatpiloten fra efter morgenritualerne. Så ikke resten af dagen bliver forudsigelig. Det har jeg besluttet mig for, at den aldrig må blive. Jeg søger hver dag at gøre tingene anderledes og dreje mit perspektiv.
vanens magt

Vanens ydre fænomener er relativt nemme at forholde sig til og justere. Det er en større udfordring at sørge for, at tankerne og følelserne ikke kører på automatpilot.

For mange er arbejdslivet præget af en stor del faste størrelser: det samme arbejdssted, de samme kollegaer, den samme type opgaver. Det fremmer vanetænkning og giver automatpiloten optimale betingelser.

Kreativitetens største udfordrer er vanen. Men alle mennesker er kreative. Det er en gave vi alle har fået; en del af vores hjerne fungerer lystbetonet og nysgerrigt. Når den får lov. Men hjernen leder konsekvent efter det allerede kendte. Hvis ikke den udfordres og overraskes vil den modarbejde kreativ tænkning.

Er du kreativ? – og hvordan håndterer du dine vaner?

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter